Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Σχολιασμός στο κείμενο «H απαλλαγή των Οικολόγων Πρασίνων από τα βαρίδια Χρυσόγελου –Τρεμόπουλου» που έστειλε ο Δ. Μιχαηλίδης εκ μέρους του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου.



Θεσσαλονίκη 4 Νοεμβρίου 2016


Σχολιασμός στο κείμενο «H απαλλαγή των Οικολόγων Πρασίνων από τα βαρίδια Χρυσόγελου –Τρεμόπουλου» που έστειλε ο Δ. Μιχαηλίδης εκ μέρους του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου.


            Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε χθεσινό κείμενο που υπογράφει ο Δ. Μιχαηλίδης με την ιδιότητα του δημοσιογράφου εκ μέρους του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου με το οποίο σχολιάζονται πολιτικές εξελίξεις μετά την ψήφιση του ν.4430/2016 του Υπουργείου Εργασίας, Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
            Σύγχυση είναι το τελικό αποτέλεσμα μια και μεγάλο μέρος του κειμένου αφορά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος των Οικολόγων Πρασίνων που επιτείνεται και από τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, στον οποίο επιχειρεί να παρέμβει ο συντάκτης.

            Κάνει ταυτόχρονα επίθεση σε πρόσωπα και θεσμούς, ένα άτομο το οποίο -κατά δήλωσή του- δεν εκπροσωπεί κανέναν, εκτός του εαυτού του. Όμως αυτό δεν θα είχε καμία σημασία, αν δεν σημείωνε στο τέλος “Για το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο”. Το ερώτημα επομένως που τίθεται είναι: ο λίβελος αυτός είναι σε γνώση των μελών του “Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου”; Αν ναι, ποια είναι η θέση τους; Αν όχι, τι πρόκειται να πράξει το Παρατηρητήριο;
            Οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την άμεση τοποθέτηση του “Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου” είναι οι εξής:
  • Επιτίθεται στην υπουργό την αρμόδια για το θέμα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, η οποία κατά τεκμήριο είναι και αυτή που έχει και την πολιτική ευθύνη για την τελική διαμόρφωση του νόμου 4430/2016. Είναι επομένως τραγικά αντιφατικό να επιτίθεται κανείς σε αυτή και από την άλλη να λέει μπράβο στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση που “έσωσε την παρτίδα”. Πρόκειται για παιδαριώδη προσπάθεια προσέγγισης της κυβέρνησης ενόψει της διαχείρισης των σχετικών κονδυλίων για την ΚΑΛΟ. Αυτό όμως που κάνει σοβαρό το θέμα είναι το να μετέρχεται κανείς μέσα ξεκαθαρίσματος αντιπάλων ενόψει κυβερνητικού ανασχηματισμού: γιατί δεν θέλουν την αρμόδια υπουργό οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτή την ανοίκεια επίθεση εναντίον της; Μήπως θα προτιμούσαν κάποιο άλλο πρόσωπο πιο “προσεγγίσιμο” και δεκτικό των μέχρι τώρα μεθόδων τους; Δηλαδή “φωνάζω όσο πιο δυνατά μπορώ για να πάρω το ξεροκόμματό μου και να σωπάσω”;
  • Επιτίθεται στο Ίδρυμα Χάϊνριχ Μπέλ στην Ελλάδα, το οποίο μάλλον φαίνεται ότι τους έχει πάρει χαμπάρι και τους μεταχειρίζεται όπως τους αρμόζει.
  • Επιτίθεται με απαράδεκτο συνομωσιολογικό τρόπο σε ΜΚΟ και μόνον εκ του γεγονότος ότι διαχειρίζονται προγράμματα –ακόμη κι αν αυτά δεν έχουν να κάνουν με κρατικά κονδύλια.
  • Επιτίθεται σε πρόσωπα και τους θεσμούς που αυτά εκπροσωπούν, τα οποία είναι γνωστά για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του εθελοντισμού και της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη χώρα, πολύ πριν οι ίδιοι την ανακαλύψουν και “δούνε το φώς”. Απλά επειδή δεν ταυτίζονται μαζί τους και με τις επιδιώξεις τους, στοχοποιούν και σπιλώνουν τα πρόσωπα αυτά με μεθόδους που μόνο με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία δεν έχουν σχέση.
Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κεντρικής Μακεδονίας:
  • Καταγγέλλει προς κάθε κατεύθυνση και καταδικάζει την πρακτική του Δ. Μιχαηλίδη, που δεν έχει καμία σχέση με την ΚΑΛΟ.
  • Καλεί το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο να πάρει επίσης θέση και να καταδικάσει απερίφραστα την πρακτική του Δ. Μιχαηλίδη, διευκρινίζοντας με σαφήνεια ότι δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα για να υπογράφει “για το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο”.
  • Καλεί όλα τα Παρατηρητήρια της χώρας να πάρουν θέση απέναντι στον Δ. Μιχαηλίδη και την πρακτική του και να απαιτήσουν από το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο να πάρει ξεκάθαρη θέση.
  • Η προχειρότητα τέλος και η βιασύνη με την οποία έχει γραφτεί το κείμενο αυτό, άγνωστο για ποιο λόγο, φαίνεται και από την υπογραφή του συντάκτη του εκ μέρους του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ και με την ιδιότητα του «δημοσιγράφου» με προφανή τα συντακτικά λάθη.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου