Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Liberation: Καταστροφική η κρίση για τα ελληνικά media


Liberation: Καταστροφική η κρίση για τα ελληνικά media
Εκτενές ρεπορτάζ, για τις δραματικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Ευρώπη λόγω της κρίσης δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Liberation με τίτλο «Ευρώπη: Η κρίση πετάει στο δρόμο τα media».
«Στην Ισπανία, περίπου 5.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από το 2008 στέλνοντας το δημοσιογραφικό κλάδο στην άβυσσο. Στην Ιταλία, οι περικοπές των ενισχύσεων προς τον Τύπο απειλούν εκατό εφημερίδες. Στην Ελλάδα, μια ιστορική εφημερίδα, η Ελευθεροτυπία, είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και 800 υπάλληλοί της μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, μια καταστροφή» αναγράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.
Όσον αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, σε ανταπόκριση από την Αθήνα, γίνεται ειδική αναφορά στις δυσκολίες που συναντούν ο ΔΟΛ, ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER, και οι εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Απογευματινή.
«Τα τελευταία δύο χρόνια, τα ελληνικά ΜΜΕ βρίσκονται στη δίνη μίας οικονομικής θύελλας και η μόνη σανίδα σωτηρίας μοιάζει να είναι η υπαγωγή στο άρθρο 99», αναγράφει η Liberation.


 
Κοινωφελείς Οργανώσεις υποδείγματα Κοινωνικής προσφοράς
Το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο σχεδιάζει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα προς τα τέλη του Ιανουαρίου, να παρουσιάσει το έργο τριάντα (30) υποδειγματικών οργανώσεων ΚΤΠ (Κοινωνίας Των Πολιτών) σ’ ‘όλη την χώρα.
Οι οργανώσεις αυτές θα αναφέρονται σε συγκεκριμένους τομείς όπως η ανθρωπιστική δράση, το περιβάλλον, η πολιτιστική δράση, ο θεσμός κοινωνικής
Περισσότερα...
 
Ζούμε τη χρυσή εποχή της "δημοσιογραφίας"
Η ιστοσελίδα που εμπνεύστηκε έγινε η πρώτη ενημερωτική ιστοσελίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πριν λίγους μήνες ξεπέρασε τους New York Times αγγίζοντας τα 37 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μέσα στον Αύγουστο.
Τον προηγούμενο Μάρτιο η εταιρία εξαγοράστηκε από την America OnLine (AOL) έναντι του ποσού των 115 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η ιστοσελίδα απέκτησε δύο θυγατρικές ιστοσελίδες στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Περισσότερα...
 
Η καταγραφή της πτώσης της μεσαίας τάξης από το Ιντερνετ
Επιμέλεια: ΒΙΚΗ ΤΣΙΩΡΟΥ tsiorou@enet.gr
«Είμαι πολύ αισιόδοξη. Πιστεύω πως σύντομα θα υπάρξει μια χρυσή εποχή για τη δημοσιογραφία». Σε τόσο δύσκολους καιρούς μια τέτοια φράση ακούγεται παράφωνα, η κυρία όμως που την εκφέρει είναι μία από τις εκατό προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό «Time». Η, ελληνικής καταγωγής, Αριάνα Χάφινγκτον το 2005 δημιούργησε έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο με θέμα την πολιτική, αλλά και τα
Περισσότερα...
 
Η «δημοσιογραφία των πολιτών» στο Youtube
Ειδησεογραφικά βίντεο όλο το 24ωρο στο YouTube News Feed
Ένα ερασιτεχνικό «ειδησεογραφικό κανάλι», με ήχο και εικόνα από όλα τα έκτακτα γεγονότα που εκτυλίσσονται ανά την Υφήλιο, δημιούργησε το YouTube.
Πρόκειται για την πλατφόρμα YouTube News Feed, η οποία βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας ανακοίνωσε σήμερα το YouTube, η μεγαλύτερη
Περισσότερα...
 
Το μεγάλο ξεπούλημα της Huffington Post
Το Προσωπο: Αριάννα Χάφινγκτον
«Οι μπλόγκερ που συμμετείχαν στο Huffington Post μετατράπηκαν σε σύγχρονους σκλάβους για τη φυτεία της Αριάννας»! Μ' αυτό τον αφορισμό ο δικηγόρος Τζόναθαν Τασίνι δικαιολόγησε την αγωγή 9.000 μπλόγκερ της Huffington Post εναντίον της ελληνικής καταγωγής Αριάννας Στασινοπούλου - Χάφινγκτον, δημιουργού της δημοφιλούς ιστοσελίδας, την οποία πούλησε πρόσφατα στην εταιρεία America On Line (AOL) έναντι 316 εκατ. δολαρίων χωρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου