Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΠΑΚΟΕ






Αθήνα, 18 / 05 / 2015



Αρ. Πρωτ.: 7877


                                                                                                            Προς
                                                                                                            1. κα Ρένα Δούρου
                                                                                                            Περιφερειάρχης Αττικής
 ΠAKOE

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
2. κ Θεόδωρο Σχινά
                                                                                                            Πρόεδρο Περιφερειακού
                                                                                                           
3. κ Χρήστο Καραμάνο
                                                                                                            Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών
                                                                                                           
4. κα Κατερίνα Θανοπούλου
Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής

5. κ Πέτρο Φιλίππου
Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής


Κοιν.: 1. Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος
2.   Γραφείο κου Παναγιώτη Νικολούδη, Υπουργού Επικρατείας


Κυρία Περιφερειάρχη, κύριοι Αντιπεριφερειάρχες,

Με αφορμή την αλληλογραφία (συνημμένη) μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Υπουργού Επικρατείας κου Νικολούδη και της Π.Ε.Σ.Κ.Ο. (Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας) και τις καταγγελίες που έχουμε τεκμηριώσει με στοιχεία, σχετικά αφενός με τη διττή δράση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.), ως δικαιούχου και συμπράττοντα φορέα σε σχεδόν όλα τα προγράμματα της Ε.Ε. που λειτουργεί, και αφετέρου με τη σκανδαλώδη ανάθεση 24 προγραμμάτων, την περίοδο 2012-2013, από τα 65 ΤΟΠΣΑ, - τα οποία υλοποιούνται τώρα στην Περιφέρεια Αττικής από τις ΑΜΚΧ εταιρίες του κυρίου Κων/νου Μπάστα -ΚΕΑΕΠ, ΚΕΚ επιμόρφωση και ΩΜΕΓΑ-, ποσού 7-8 εκατομμυρίων ευρώ, σας παραθέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα και περιμένουμε την άμεση απάντηση σας, προκειμένου να προβούμε στις δικαστικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης και ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων - αυτό αποδεικνύεται από την αναφορά-καταγγελία της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κας Αντωνοπούλου στις 12-04-2015 - και από τις καθημερινές καταγγελίες που δεχόμαστε στα γραφεία του ΠΑΚΟΕ.


Τα ερωτήματα είναι:

1. Γνωρίζεται με ποιο υφιστάμενο πολιτικό καθεστώς και ποιο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργεί, η ΕΕΤΑΑ ΑΕ, ώστε να της δίνεται η δυνατότητα να λειτουργεί σχεδόν συνήθως ως δικαιούχος φορέας, αλλά ταυτόχρονα και ως συμπράττων, υφαρπάζοντας έτσι ποσά που ανέρχονται τα δύο τελευταία χρόνια περίπου στο 1 δις ευρώ;
2. Ποιοι είναι οι μηχανισμοί ελέγχου στην Περιφέρεια και οι οποίοι εγκρίνουν την εκταμίευση τέτοιων υπέρογκων ποσών;
3. Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που παρακολουθούν την εξέλιξη των προγραμμάτων και την εφαρμογή στην εξεύρεση μόνιμης εργασίας των εμπλεκόμενων;
4. Πώς αντιμετωπίζετε την υλοποίηση προγραμμάτων από εταιρίες που άμεσα ή έμμεσα ελέγχει πάντοτε από ένα γραφείο του στην Κυψέλη, ο εγκέφαλος της και αυτουργός Κωνσταντίνος Μπάστας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής με την παράταξη Γ. Σγουρού και πρώην στενός συνεργάτης διευθυντής του πολιτικού γραφείου της υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπόύλου.

Έχει δημιουργήσει κύκλωμα ΜΚΟ με επίκεντρο (την ΚΕΑΕΠ – πρώην ΙΝΠΑ), που εδρεύει Κυψέλης 16, όπου βρίσκεται και το αρχηγείο του κυκλώματος. Τυπικά έχει παραιτηθεί από πρόεδρος από τότε που έγινε διευθυντής του γραφείου της κας Διαμαντοπούλου, αλλά διευθύνει τις εταιρίες με αχυρανθρώπους.

Από τη θέση του υπεύθυνου προγραμμάτων στην Περιφέρεια κατόρθωσε από τα 65 εγκριθέντα έργα να κατευθύνει τα 24 σε Αναπτυξιακές Συμπράξεις που έστησε ο ίδιος ελέγχοντας αυτές τις συμπράξεις την ΚΕΑΕΠ και 5-6 άλλες εταιρίες που ελέγχει με αχυρανθρώπους.

Ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλοι οι φάκελοι των έργων και το διευθυντήριο και το «εργαστήριο» εικονικών υλοποιήσεων βρίσκονται στο γραφείο του.

Στο τυπικό μέρος της υπόθεσης σύμφωνα με την κωδ.40 αριθ πρωτ 2399 3-7-12, κάθε επιχείρηση έχει δικαίωμα να λαμβάνει μέρος σε απεριόριστες προτάσεις – σχέδια με τον περιορισμό μόνον σε μία πρόταση για συντονιστής εταίρος κι αυτό ενδεχομένως θα επικαλεσθεί σε έλεγχο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως υπάρχει νομικό κώλυμα αφού ήταν ταυτόχρονα και πολιτικός προϊστάμενος. Πρόκειται για πολιτικό μαύρο χρήμα με εικονικές υλοποιήσεις σε μεγάλο βαθμό και παράνομο πλουτισμό με την εμπλοκή του στην διαχείριση σε όλο το κύκλωμα διαπλοκής χρησιμοποιώντας αχυρανθρώπους στενά συγγενικά του πρόσωπα.

Η διασταύρωση των στοιχείων αυτών με τραπεζικούς λογαριασμούς και το πόθεν έσχες των περιουσιακών του στοιχείων θα αποδείξει του λόγου το αληθές για παράνομο πλουτισμό.

Με τον ίδιο τρόπο υφάρπαξε πόρους από 30 περίπου προγράμματα της ψηφιακής σύγκλισης όταν ήταν σύμβουλος της κας Διαμαντοπούλου.

Και μόνον το γεγονός ότι η ΜΚΟ ΚΕΑΕΠ βρίσκεται μέσα στο 1/3 των εγκεκριμένων προγραμμάτων της Περιφέρειας ΤΟΠΣΑ είναι σκάνδαλο στο επίπεδο αξιολόγησης ελέγχου και νομιμότητας για την ίδια την Περιφέρεια.

Στο γραφείο του εργάζονται περίπου 25 άτομα για αυτήν τη δουλειά μόνον για τη γραφειοκρατία, γεγονός αδικαιολόγητο από κάθε άποψη για μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία να ελέγχει ένα τέτοιο σύστημα συναλλαγής.

Ο Κωνσταντίνος Μπάστας δεν πήρε τα 24 προγράμματα από την Περιφέρεια Αττικής σε μία δική του εταιρία, αλλά δημιουργώντας δικά του ελεγχόμενα εταιρικά σχήματα αναπτυξιακών «Συμπράξεων», βάζοντας εναλλακτικά μέσα σε αυτά τα σχήματα τις δικές του εταιρίες τις οποίες ελέγχει με αχυρανθρώπους. Αυτές οι εταιρίες είναι:

·         ΚΕΑΕΠ
·         ΚΕΚ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
·         ΩΜEGA TECHNOLOGY – ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Θ και ΣΙΑ ΕΕ
·         Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ)
·         ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΠΕ

Τέλος επιτέλους, σεις που είστε τώρα στη «εξουσία» πρέπει πολύ καλά να γνωρίζεται, ότι ο αγώνας για την κατάκτησή της, δεν έχει καμία σχέση με τη διατήρηση καθώς και με τη χρηστή διοίκησή της.

Θέλει οργάνωση, έλεγχο και καθημερινή αντιμετώπισή της και το βασικότερο χρειάζεται τόλμη και αρετή η όποια εξουσία διοικείται από εσάς.

Εμείς οι πολίτες και οι φορείς που τους εκφράζουν, περιμένουν, αλλά μην ξεχνάτε πέρασαν οκτώ και πλέον μήνες που διαχειρίζεστε την εξουσία που με γλέντια και πανηγύρια γιορτάσατε την κατάκτησή της, αλλά φροντίστε να ανταποκριθείτε επάξια στην ψήφο εμπιστοσύνης που έδειξαν οι Αττικοβοιωτοί πολίτες σε σας.

Περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις σας και τα όποια στοιχεία… πολλά… είναι στη διάθεσή σας.


Για το Δ.Σ. του ΠΑΚΟΕ


               Ο Πρόεδρος,                                Ο Αντιπρόεδρος,                         Ο Γενικός Γραμματέας,
Παναγιώτης Χριστοδουλάκης           Αθανάσιος Πετρογιάννης                        Κων/νος Σολδάτος
           Πανεπιστημιακός                         Πολιτικός Μηχανικός                                            Γιατρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου